Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

100 godina diplomatskih odnosa Danske i Srbije

Na Dan ustavnosti Kraljevine Danske, Ambasada Danske u Beogradu organizovala je proslavu Stogodišnjice diplomatskih odnosa sa Srbijom. U saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, svečani prijem je organizovan u Domu vojske, a proslavu su upriličili nastupi "Prinčevog vojnog orkestra" iz Danske i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije. 
U svom govoru, otpravnik poslova Embassy of Denmark in Serbia, Morten Skovgo Hansen pohvalio je dobre odnose i saradnju naše dve zemlje. "U poslednjoj deceniji naša saradnja se razvijala kroz širok spektar projekata. Danska podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji, koji će doneti velike koristi građanima Srbije. 
Na svečanosti se obratiо i ministar odbrane Zoran Đorđević. Đorđević je na svečanosti povodom 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Danske zahvalio Danskoj za podršku na evropskom putu Srbije, za formiranje Danskog poslovnog kluba koji okuplja kompanije zainteresovane za ulaganja na srpskom tržištu, kao i na realizaciji projekata vezanih za sistem odbrane. 
Prijemu u Domu Vojske Srbije su prisustvovali ambasador SAD Kajl Skot i brojni predstavnici diplomatskog kora, predstavnici Vojske Srbije, princ Aleksandar KaraĐorđevići mnogi drugi. Ispred nevladine organizacije Pomoć porodici svečanosti su prisustvovali dr Stevan Nestorov i dr Violeta Nestorov. FOTO