Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Seminar o disharmoničnom razvoju za CG, HR, BiH, MK...

Ponuda za realizaciju programa stručnog usavršavanja

 

Seminar: Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece

(Ponuda za Bosnu i Heregovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju...) * po zakazivanju

 

Seminar smo pažljivo kreirali jer smo, kao i vi, zaključili da danas sve veći broj dece u vrtićima i školama ima smetnje u razvoju, kao i teškoće u ponašanju i učenju i pored očuvane inteligencije, vida, sluha...

Posle više od deset godina održavanja sličnih seminara, u razgovorima sa vama tokom realizacije naših programa, utvrdili smo koje su teme za vas najpotrebnije i na osnovu toga smo napravili ovaj program.

Koncept seminara je zasnovan na praktičnim uputstvima i primerima iz prakse naših predavača koji imaju dugogodišnje iskustvo. Naši predavači su se stručno usavršavali u inostranstvu, a specijalizaciju za ovu temu su dobili od našeg najpoznatijeg dečijeg psihijatra prof.dr Svetomira Bojanina. Više o našoj praksi pogledajte na veb sajtu www.centarzalogopediju.rs 

 

NEKE OD TEMA:

- Neuropsihološke osnove razvoja i stimulaije razvoja motorike, govora, inteligencije, čula...

- Dete, govorno- jezički razvoj i komunikacija, poremećaji.

- Deca sa senzornim smetnjama i poremećajima iz spektra autizma.

- Smetnje u intelektualnom funkionisanju.

- Disharmoničan razvoj- kliničke slike i podrška (disleksija, disgrafija, diskalkulija, disgnozija,

dispraksija, dishronija, disortografija, poremećaji psihomotorike, tikovi, mucanje, teškoće u

učenju, ADHD...).

- Briga obrazovno - vaspitne ustanove za decu i saradnja sa porodicom.

- Značaj pokreta za razvoj dece i korišćenje pokreta u tretmanu (reedukacija psihomotorike).

- Dete sa teškoćama u učenju i ponašanju u vrtiću i školi. Metode rada. Kako pružiti podršku?

 

Kontakt: POMOĆ PORODICI, BEOGRAD

dr Stevan Nestorov (zakazivanje i dogovor oko seminara)

Za zakazivanje seminara u inostrantvu potrebno je dogovoriti termin ranije

telefon: +381 63 266 879 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Trajanje programa: 2 dana

Minimalan broj učesnika 30

 

Autori programa:

 

dr Nestorov Violeta, dipl.defektolog – logoped, reedukator psihomotorike

Diplomirala je2002. godine na Defektološkom fakultetu u Beogradu na odseku za logopediju. Od 2004. godine kao logoped je zaposlena u Predškolskoj ustanovi Savski venac u Beogradu, od 2008. godine je kao predavač u programima stručnog usavršavanja aktivna u nevladinoj organizaciji Pomoć porodici. Osnivač je Centra za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov u kom radi kao logoped i reedukator psihomotorike. Pored formalnog obrazovanja iskustvo je sticala na stručnim usavršavanjima u Srbiji i u inostranstvu, a u oblasti disharmoničnog razvoja i reedukacije psihomotorike je najveće iskustvo stekla kao bliski saradnik prof.dr Svetomira Bojanina koji je utemeljivač ove metode na našim prostorima. Autor je većeg broja stručnih i naučnih radova i publikacija i urednik je knjiga profesora Bojanina.

 

dr Nestorov Stevan, dipl.defektolog – surdolog, pedagoški savetnik

Diplomirao je 2002. godine na Defektološkom fakultetu u Beogradu na smeru za surdologiju. Od 2002. godine je zaposlen u školi za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović” u Zemunu gde je danas na radnom mestu stručnog saradnika i pomoćnika direktora. Potpredsednik je organizacije Pomoć porodici, a od 2008. godine je autor i realizator brojnih programa stručnog usavršavanja. Osnivač je Centra za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov. Autor je većeg broja naučnih radova, autor je monografije u kategoriji monografija od nacionalnog značaja, autor je brojnih inovativnih projekata koji su usmereni na edukaciju i rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju. U sistemu vaspitanja i obrazovana stekao je zvanje pedagoškog savetnika koje izdaje Ministarstvo prosvete. Zahvaljujući dugogodišnjem radu sa prof.dr Bojaninom stekao je znanje i specijalizaciju u oblasti podrške deci sa disharmoničnim razvojem u školama i vrtićima.

O ORGANIZATORU PROGRAMA

Organizacija „Pomoć porodici“ je organizacija registrovana za delatnost obrazovanja. Programe obrazovanja smo razvili zahvaljujući programima Erasmus+ i zahvaljujući projektnoj podrši od strane EU partnera. Tokom 29 godina rada realizovali smo brojne seminare i programe stručnog usavršavanja u celoj Srbiji i u zemljama bivše Jugoslavije. Naš rad je vrednovan i značajnim društvenim priznanjima.

Naše programe realizuje tim stručnjaka po metodi rada dečjeg psihijatra prof.dr Svetomira Bojanina koji je jedan predsednik stručnog saveta naše organizacije. Zajedno sa prof.Bojaninom organizacija Pomoć porodii sprovodi i akreditovanu obuku "Reedukacija psihomotorike u speijalnoj edukaciji i rehabilitaciji po modelu prof.dr Svetomira Bojanina".