Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Novi projekat u okviru Erasmus+ programa koji finansira Evropska Unija

Počinjemo implementaciju novog projekta koji sprovodimo u okviru Erasmus+ programa koji finansira Evropska Unija. Cilj nam je da kroz projekat doprinesemo unapređivanju specijalne edukacije i rehabilitacije dece sa smetnjama u razvoju u Srbiji. Naziv projekta simbolično oslikava našu ideju evropske dimenzije promena u oblasti obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju u specijalnim školama. Osim toga, stečena znanja, nove kontakte i ostvarena partnerstva u EU iskoristićemo za razvoj novih projekata i za razvoj „Pomoć porodici“ u skladu sa evropskim razvojnim planom naše organizacije- što je i jedan od benefita ovih programa.
Pomoć porodici je jedna od najstarijih nevladinih humanitarnih organizacija u Srbiji, osnovana juna 1993. godine. Kao obrazovna ustanova sprovodimo programe neformalnog obrazovanja nastavnika, vaspitača, lekara. Učestvujemo u radu mnogih timova u smislu ekspertskog savetovanja iz oblasti socijalne inkluzije, obrazovanja, rada sa decom sa smetnjama i osobama sa invaliditetom, pedijatrije i porodičnog zdravlja. Kroz svoj rad se zalažemo za reformu obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju u Srbiji u skladu sa evropskim standardima. Sa tim ciljem već sprovodimo dva projekta za unapređivanje rada u školama za decu sa smetnjama u razvoju. Pomoć porodici je u okviru svoje izdavačke delatnosti objavila više knjiga među kojima posebno mesto, zauzima stručna literatura i literatura za roditelje. U okviru naše filmske produkcije imamo nekoliko kratkih dokumentarnih filmova i edukatvne filmove. 
Sarađujemo sa mnogim stručnjacima, ustanovama i organizacijama u zemlji i inostranstvu. 
Laureati prestižnog društvenog priznanja u Srbiji, Nagrade grada Beograda za oblast obrazovanja su članovi našeg autorskog tima, a priznanje je dobijeno upravo za doprinos u oblasti obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju u Beogradu.

Više