Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Saopštenje o zloupotrebi imena „Pomoć porodici“ i imena predsednika

Saopštenje o zloupotrebi imena organizacije „Pomoć porodici“  i imena predsednika organizacije 

Želimo ovim saopštenjem da se ogradimo od delovanja lica koja se predstavljaju na veb sajtu www.abortus.rs kao udruženje „Inicijativa za zabranu abortusa“. Uvidom u podatke iz registra Agencije za privredne registre takvo udruženje i ne postoji.

Organizacija „Pomoć porodici“ ni u kom kontekstu se ne može dovoditi u vezu sa navodno aktivnostima koje sprovodi  udruženje „Inicijativa za zabranu abortusa“ i izvesni Radojko Ljubičić.

Na veb sajtu abortus.rs  bez odobrenja navode ime oranizacije „Pomoć porodici“ i predsednika „dr Milijana Savić-Abramović“ (ispravno je dr Ljiljana Abramović Savić) u kontekstu saradnje i svojih aktivnosti i preuzimaju vesti vezane za događaje u kojima je dr Ljiljana Abramović Savić lično učestvovala i predstavljaju ih kao deo aktivnosti koje su oni organizovali. Iste informacije su preuzete sa ovog sajta i postavljene i na stranicu www.eduzdravlje.com/434869431, a moguće i na neke druge stranice ili društvene mreže.

Obrazloženje

Smatramo da aktivnosti dovođenja u zabludu i iznošenje podataka koji nisu verodostojni mogu da dovedu do problema i da se tretiraju kao krivično delo i na ovaj način obaveštavamo naše poslovne saradnike i javnost da su jedine istinite aktivnosti vezane za delovanje organizacije „Pomoć porodici“ one koje se objavljuju na našem zvaničnom veb sajtu www.pomocporodici.org.rs i na zvaničnoj fejsbuk stranici www.facebook.com/pomocporodici. Informacije na našem veb sajtu i stranici pripremljene su sa velikom pažnjom. Za sadržaj svih drugih informacija ili za deljenje izmenjenih informacija, kao i za posledice koje iz toga mogu proizaći ne snosimo odgovornost. 

Dokumenti i dopisi organizacije „Pomoć porodici“ koji se upućuju drugim pravnim subjektima moraju da sadrže pečat i originalne potpise (ne skenirane) lica ovlašćenih za zastupanje (dr Ljiljana Abramović Savić ili dr Stevan Nestorov), kao i delovodni pečat u gornjoj zoni dokumenta sa adekvatnim delovodnim brojem i datumom, a važnija dokumenta i ugovori se potpisuju na isti način lično ili upotrebom digitalnog sertifikata.

Novčane uplate bilo koje vrste ne primaju se u gotovini, već isključivo na tekuće račune organizacije koji su navedeni na zvaničnom veb sajtu i na veb sajtu Agencije za privredne registre).

U elektronskoj prepisci koristimo e-mail adrese navedene na zvaničnom sajtu.