Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Uključenje u Jutarnji program RTS-a- Pobedimo tišinu zajedno

Jutros smo imali direktno uključenje u Jutarnji program RTS-a kako bi najavili sutrašnje otkrivanje table za učenje znakovnog jezika u Zemunu. Tabla se nalazi na Keju u Zemunu preko puta letnje pozornice jer je to mesto koje u većem broju posećuju deca i mladi. Na tabli je prikazana azbuka znakovnog jezika gluvih i nagluvih od A do Š, što omogućava svima da nauče ovaj način komunikacije i da na taj način pomognu gluvim i nagluvim osobama da uspešnije komuniciraju sa okolinom.
Edukativni inkluzivni projekat „Pobedimo tišinu zajedno” bavi se inkluzijom dece sa smetnjama u razvoju u društvo. Projekat sprovodimo u partnerstvu sa OŠ „Sonja Marinković” Zemun i u saradnji sa školom za decu sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović” u Zemunu koju u većem broju pohađaju gluva i nagluva deca. Projekat se sprovodi uz podršku Grada Beograda- Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz finansijsku podršku Elektroprivrede Srbije.
Ovo inovativno rešenje je kod nas prvi primer ovakvog pristupa ali u parkovima Evropskih gradova smo viđali slične ideje.
POGLEDAJTE TV PRILOG