Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Otkrivena prva tabla za učenje znakovnog jezika u Beogradu

U Zemunu je otkrivena jedinstvena tabla za učenje azbuke znakovnog jezika. Tabla se nalazi na Keju u Zemunu preko puta letnje pozornice jer je to mesto koje u većem broju posećuju deca i mladi. Na tabli je prikazana azbuka znakovnog jezika gluvih i nagluvih od A do Š, što omogućava svima da nauče ovaj način komunikacije i da na taj način pomognu gluvim i nagluvim osobama da uspešnije komuniciraju sa okolinom.
Ovom događaju su prisustvovala deca koja učestvuju u projektnim aktivnostima, članovi projektnog tima i saradnici organizacije “Pomoć porodici”.
Edukativni inkluzivni projekat „Pobedimo tišinu zajedno” bavi se inkluzijom dece sa smetnjama u razvoju u društvo. Projekat sprovodimo u partnerstvu sa OŠ „Sonja Marinković” Zemun i u saradnji sa školom za decu sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović” u Zemunu koju u većem broju pohađaju gluva i nagluva deca. Projekat se sprovodi uz podršku Grada Beograda- Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz finansijsku podršku Elektroprivrede Srbije.
Ovo inovativno rešenje je kod nas prvi primer ovakvog pristupa ali u parkovima Evropskih gradova smo viđali slične ideje.

FOTO