Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Stručni skup u Kragujevcu, Erasmus+ projekat

U ponedeljak, 28.05.2018. godine, u okviru Erasmus+ projekta „Da naše specijalne škole budu kao evropske“ koji sprovodi nevladina organizacija „Pomoć porodici“, uz podršku Erasmus+ programa Evropske unije, održan je stručni skup u Kragujevcu, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju “Vukašin Marković”. Skup su otvorili.dr Stevan Nestorov, potpredsednik organizacije „Pomoć porodici“ i dr Tatjana Simić, direktor škole. Domaćini skupa bile su mr Marijana Čabrić Jovanović, naša saradnica i defektolog u ovoj kragujevačkoj ustanovi i dr Violeta Nestorov, koordinator programa stručnog usavršavanja organizacije Pomoć porodici. 
Na stručnom skupu „Da naše specijalne škole budu kao evropske“ govorili su članovi projektnog tima:
- prof.dr Nenad Glumbić koji je govorio o „Trening školama“ i o metodama rada u „specijalnim“ školama u Evropi i
- dr Stevan Nestorov, koji je govorio o novinama i savremenim pravcima promena u oblasti obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju, na osnovu iskustva iz Švedske.
Skupu su prisustvovali defektolozi, roditelji, predstavnici organizacije “Autizam Srbija” i predstavnici školske uprave Kragujevca. 
Cilj projekta je doprinos reformama sistema obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i unapređivanje i transformacija škola za decu sa smetnjama u razvoju.
U projektu su izrađene preporuke za unapređivanje rada škola za decu sa smetnjama u razvoju sa smernicama dobre prakse.

FOTO