Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Sastanak Radne grupe: Inkluzivno obrazovanje za decu sa smetnjama u razvoju – izazovi u praksi

U okviru projekta Societies – Support of CSOs in empowering technical skills, Inclusion of people with disabilities and EU standards in South East Europe održan je sastanak Radne grupe za socijalnu inkluziju, na temu „Inkluzivno obrazovanje za decu sa smetnjama u razvoju – izazovi u praksi“.
Cilj sastanka koji je organizovao Caritas Srbije bio je iniciranje razgovora i diskusije u ovoj radnoj grupi o izazovima u praksi inkluzivnog obrazovanja, kao i izrada liste preporuka. Sastanak je okupio predstavnike sledećih organizacija: Pomoć porodici, Nacionalni savez učitelja Srbije, UNICEF-a, MDRI – Mental Disability Rights Initiative of Serbia, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, Škola za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović”, Zemun, Evo ruka, Plava Ptica, i Zajedno.
Dr Stevan Nestorov je na sastaku predstavio preporuke- publikaciju “Da naše specijalne škole budu kao evropske” i rekao da su preporuke namenjene za slobodnu upotrebu. Preporuke su nastale u okviru istoimenog Erasmus+ projekta koji naša organizacija sprovodi uz podršku EU.

FOTO