Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Stručni skup u Umki, Erasmus+ projekat

Posetili smo Umku, odnosno Školu za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Sveti Sava“, gde smo predstavili iskustva stečena tokom boravka u Švedskoj u okviru Erasmus+ projekta „Da naše specijalne škole budu kao evropske“ koji sprovodimo uz podršku Evropske unije.Rukovodilac projekta dr Stevan Nestorov je govorio o „Trening školama“ i o metodama rada u „specijalnim“ školama u Evropi, kao i o novinama i savremenim pravcima promena u oblasti obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju, na osnovu iskustva iz Švedske. Predstavljena je publikacija “Preporuke za unapređivanje rada škola za decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji”. Na osnovu preporuka i analize ishoda u ovom dokumentu je dat zaključak sa smernicama dobre prakse.
Cilj projekta je doprinos reformama sistema obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i unapređivanje i transformacija škola za decu sa smetnjama u razvoju.
Zahvaljujemo se defektolozima u ovoj ustanovi jer su pokazali veliko razumevanje i spremnost za unapređivanje rada. U ovoj obrazovnoj ustanovi smo videli dobra rešenja do kojih su kroz svoj razvoj došli.

Foto ŠOSO "Sveti Sava" UMKA