Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Intervju sa prof.dr Bojaninom na dan Svetog Save

Svima želimo srećan praznik Sveti Sava! Povodom današnjeg dana objavljujemo jedan divan razgovor sa profesorom Svetomirom Bojaninom koji je biser naše nauke i kulture.
 
Profesor je toliko toga učinio za našu decu, za škole i i za obrazovanje, ali iako smo ga više puta predlagali za "Svetosavsku nagradu" koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, ni jedna komisija to nikada nije podržala. Profesor u šali kaže da se zamerio svim vlastima od kako je objavio knjigu Škola kao bolest 🙂 Ako pročitate ovu knjigu znaćete zašto!
 
U ovom videu se govori o putu koji je profesor prošao da uspe da objavi priču o Rastkovom odlasku u manastir u formi stripa za decu i mlade. Veoma je interesantno koliko je i to bilo teško ostvariti i koliko je bilo prepreka i izostanka podrške od onih koji su najviše trebali da pomognu. Srećni smo što smo posle skoro 30 godina od nastanka teksta i ideje uspeli da objavimo ovo kapitalno delo u okviru projekta Свети Сава - Зов звона и прапораца i što smo učinili profesoru zadovoljstvo veće od bilo koje nagrade, ordena, priredbe ili manifestacije, jer je njegova želja bila da napravi nešto lepo za našu decu.
 
Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi!
 
 
 
KLIKNITE NA DONJI LINK ZA VIDEO