Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Najava: Simpozijum "Autizam, ekranizam i razvojna disfazija" u Novom Sadu

Zbog velikog interesovanja, posle edukacije održane u junu u Beogradu, ponavljamo simpozijum sa istom temom i u Novom Sadu.

Tema simpozijuma „Specijalna edukacija i rehabilitacija" je još jednom"Autizam, ekranizam i razvojna disfazija“. Tema je aktuelna i neophodna za praksu. Obuka je profesionalna sa primerima iz prakse.
Zašto smo izabrali ovu temu? Razvoj dece više nije isti i u celom svetu se prepoznaje potreba za podrškom i stručnom intervencijom na najranijem uzrastu.
U našoj praksi svi viđamo decu koja imaju simptome koji liče na autizam, ali nemaju autizam. Viđamo i decu sa autizmom i bez autizma koja su prekomerno izložena ekranima već od najmlađeg uzrasta. Radimo i sa decom koja imaju razvojnu disfaziju- specifičan jezički poremećaj koja takođe mogu da budu i „ekranizovana“ i da imaju poremećaj u razvoju koji "liči na autizam". Sve to može biti zbunjujuće, kako za stručnjake, tako i za roditelje.

Kako prepoznati, šta raditi i kad raditi?

Više informacija o stručnom skupu i o načinu prijavljivanja potražite na sledećem linku: https://centarzalogopediju.rs/.../simpozijum-novi-sad-2022/
Simpozijum u partnerstvu organizuju NVO "Pomoć porodici", Centar za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov i ŠOSO "Milan Petrović". Skup je akreditovao ZUOV.