Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Izmena Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima

 U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, u ponedeljak, 15.septembra 2014. godine održan je radni sastanak predstavnika Ministarstva sa organizacijama civilnog društva na temu izmena Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima.

Na sastanku su predstavnici organizacija civilnog društva upoznati sa načelnim pregledom izmena Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima, a govorilo se i o primeni postojećeg zakona. Pomoćnik ministra u Sektoru za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu i naučnu saradnju prof. dr Zorana Lužanin predstavila je zakonski okvir, pre same javne rasprave, što omogućava izradu kvalitetnijeg propisa i detektovanje problema iz prakse.

Tokom diskusije data su brojna konstruktivna rešenja i predlozi za unapređenje zakona. Na kraju sastanka, pomoćnik ministra Lužanin je pozvala organizacije da pošalju svoje komentare, predloge, sugestije i kritike u narednih sedam do deset dana putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.