Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Informaciono- komunikacione tehnologije u obrazovanju

02.03.2015  Informaciono- komunikacione tehnologije u obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju

U organizaciji Britanskog saveta u Belexpocentru i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu 27. i 28. februara 2015.godine održana je konferencija i sajam “Nove tehnologije u obrazovanju”. 
Na ovom dvodnevnom događaju posetioci su mogli da čuju predavanja iz oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja, visokog školstva i iz oblasti inkluzivnog obrazovanja uz podršku IKT. 
RADNA GRUPA | KA INKLUZIVNOM OBRAZOVANJU UZ NOVE TEHNOLOGIJE | 
Stevan Nestorov radi kao defektolog u Škola "Radivoj Popović", Zemun i potpredsednik NVO "Pomoć porodici". U svojoj prezentaciji će govoriti o tome kako asistivna tehnologija podiže samopouzdanje i osećaj samostalnosti deteta sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući tome deca mogu iskusiti uspeh, a uspeh dovodi do motivacije. Nastavnik ne treba da se opterećuje tehnologijom nego da je na najbolji način iskoristi tako da pomogne detetu kao most ili kompenzacija za specifične deficite funkcionisanja. 
Organitazor događaja je Britanski savet (British Council) u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima. 
‪#‎NoveTehnologije‬ www.facebook.com/BritishCouncilSerbia