Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Regionalna konferencija "Inkluzivno obrazovanje – put razvoja obrazovanja Srbije”

Regionalna konferencija "Inkluzivno obrazovanje – put razvoja obrazovanja Srbije”

   Tim organizacije Pomoć porodici od 2008. godine sprovodi programe socijalne inkluzije i podrške deci sa smetnjama u razvoju. Naše prve projekte koji su se odnosili na podršku romskoj deci sa smetnjama u razvoju podržali su Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Švajcarska ambasada. Dalje, najznačajnije projekte u ovoj oblasti smo realizovali uz podršku Ambasade Finske- sa ciljem podrške deci sa smetnjama u razvoju u inkluziji u društvo kreirali smo seminare za prosvetne radnike, objavili veći broj publikacija i filmova, održavali škole znakovnog jezika za mlade volontere, a u 11 gradova u Srbiji smo realizovali projekte uspostavljanja međusektorske saradnje sa ciljem podrške inkluzivnom obrazovanju.
   

   Na regionalnoj konferenciji "Inkluzivno obrazovanje – put razvoja obrazovanja Srbije” okupili su se stručnjaci, praktiičari, kreatori politika i predstavnici akademskih, istraživačkih, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i roditelji i mladi ljudi, motivisani da uče i podele svoja iskustva o inkluziji u politici i praksi.

   Konferenciju su otvorili direktorka UNICEF-a u Srbiji Regina De Dominicis, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji Štefen Hudolin, ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge i rukovodilac grupe Ministarstva prosvete za socijalnu inkluziju Gordana Cvetković.
    Tokom dvodnevnog rada, učesnici su se upoznali sa relevantnim međunarodnim i nacionalnim iskustvima u vezi sa kvalitetnim inkluzivnim obrazovanjem, diskutovali o dodatnom stručnom usavršavanju nastavnika i definisali naredne korake u razvoju politike i prakse inkluzivnog obrazovanja u Srbiji. 
   Konferenciju "Inkluzivno obrazovanje – put razvoja obrazovanja Srbije" organizovali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).