Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Novogodišnja inkluzivna radionica

NOVOGODIŠNJA INKLUZIVNA RADIONICA 


Na 6. inkluzivnoj radionici u okviru projekta "Pobedimo tišinu zajedno!", održanoj u sredu 28.12.2016., učestvovali su učenici OŠ „Sonja Marinković“ i OŠ „Radivoj Popović“. Deca su se okupila u lepo dekorisanom kabinetu nemačkog i ruskog jezika. Novogodišnji ambijent kabineta svakako je doprineo lepom raspoloženju dece i prisutnih nastavnika. Radionicu učenja znakovnog jezika, veoma uspešno je vodila defektolog Jelena Vukić, prevodilac za znakovni jezik. Deca su ponovila azbuku znakovnog jezika i pokazala su gestovima svoje ime i prezime. Zatim su učili nove reči i pojmove vezane za novogodišnje praznike: Nova godina, jelka, poklon, Deda Mraz, pahuljice, "Srećna Nova godina"... 
Drugi deo radionice je vodila Aleksandra Grbović, nastavnica likovne kulture OŠ "Radivoj Popović". Predložila je deci da prave novogodišnje čestitke za svoje roditelje, nastavnike i drugare. Deca su uživala u radu i međusobnom ćaskanju. Završene čestitke su poneli svojim kućama. Radionici je prisustvovala i Vesna Ungurović, koordinator Centra DUGA.
Zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji Olgi Brdar, pedagogu u OŠ “Sonja Marinković” koja je napravila ovaj izveštaj za vesti o projektnim aktivnostima.
Projetak sprovodi Pomoć porodici - Family Care,Belgrade uz podršku Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.