Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Proslava 25 godina rada

Okupili smo se povodom proslave 25 godina rada organizacije “Pomoć porodici”. Proslava je održana u predivnom prostoru restorana “Balkan ekspres” u Zemunu.

Predsednik prim.dr Ljiljana Abramović Savić i potpredsednik dr Stevan Nestorov su napravili prezentaciju rada od osnivanja u ratnim godinama do danas. Podsetili smo se prvih projekata i početaka i brojnih saradnika, a ovaj događaj su uveličale kolege koje su sada u penziji. Izlaganje prim.dr Abramović Savić je bilo veoma emotivno, a prisutnima se obratila i prim.dr Đurđa Kisin koja se prisetila dugogodišnje saradnje i ponudila i dalju pomoć u realizaciji aktivnosti.

Potpredsednik dr Nestorov je istakao da smo, pre deset godina, tačnije od 2008. godine, počeli da realizujemo programe rada u oblasti rada sa decom sa smetnjama u razvoju, a prvi projekat u ovoj oblasti bio je mali projekat vezan za gluvu i nagluvu decu i za objavljivanje knjige “Pišem ti pismo po istinu –Delfina”. Tim povodom obratila nam se Delfina Stojković (ranije Ferizović) koja se zahvalila na svemu i rekla da se zahvaljujući podršci NVO” Pomoć porodici” digla iz pepela i naučila da voli sebe i druge ljude. Ona je rekla da je sada shvatila šta znači naš slogan “Ključna jer je ljubav”. Ovaj projekat je bio početak razvoja organizacije u pravcu da poprimi oblik obrazovne ustanove koji ima danas.

Neprocenjiv doprinos, kroz podršku značajnim projektima koji su utemeljili naš rad i delatnost, pružila je Ambasada Finske koja je dobila zahvalnicu za dugogodišnju podršku. Za poseban doprinos radu organizacije dodeljene su zahvalnice i kolegama u penziji, stručnim saradnicima, Verskom dobrotvornom starateljstvu SPC i ustanovama sa kojima imamo partnersku saradnju.

Povodom toga prof.dr Svetomir Bojanin je rekao da smo do sada zajedno puno postigli i da želi da nam pomogne da finaliziramo nove metode podsticanja razvoja dece i programe edukacije. I na kraju, povodom 25 rođendana, zasladili smo se rođendanskom tortom.

Podmladak organizacije je duvao svećice uz pesmu “Danas nam je divan dan..:”

Pogledajte foto album sa proslave 25 godina rada