Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Održana inkluzivna radionica u OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu

Održana inkluzivna radionica u OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu

U okviru projekta "Pobedimo tišinu zajedno" i u okviru saradnje organizacije Pomoć porodici i OŠ „Svetozar Miletić“, Zemun, posetili smo ovu najstariju zemunsku školu i održali inkluzivnu edukativnu radionicu. U radionici su učestvovali učenici ove škole i Škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju Škola "Radivoj Popović", Zemun. Ovom prilikom OŠ „Svetozar Miletić“ je dobila tablu za učenje azbuke znakovnog jezika koja će biti montirana u holu škole. 
Naš cilj je da kroz ovaj projekat doprinesemo inkluzivnom konceptu razvoja društva putem vršnjačke edukacije na lokalnom nivou i putem zajedničkih aktivnosti slobodnog vremena dece sa smetnjama u razvoju i dece bez smetnji u razvoju.


Ovu radionicu su organizovali i realizovali Stevan Nestorov, Jelena Vukić i Danijela Merdović. Prisustvovali su direktorka OŠ „Svetozat Miletić“ Gordana Srećković, psiholog Anđelka Milićević, pedagog Jelena Trtica i učiteljica Ksenija Šacka – Stanić. Projekat „Pobedimo tišinu zajedno“ sprovodi organizacija „Pomoć porodici“ uz podršku Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, partnerstvu sa OŠ „Sonja Marinković“, Zemun i u saradnji sa zemunskom Školom za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović“. #inkluzija #zemun 
#pobedimotisinuzajedno #signlanguage #znakovnijezik #vrsnjackaedukacija