Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Treća godina projekta "Pobedimo tišinu zajedno"

Treća godina projekta "Pobedimo tišinu zajedno"

Inkluzivni projekat "Pobedimo tišinu zajedno!“ realizujemo već treću godinu za redom u OŠ „Sonja Marinković“ u Zemunu, a i radionocama učestvuju učenici ove škole i OŠ za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju Škola "Radivoj Popović", Zemun


Projekat predstavlja edukativi program koji razvija društvenu svest učenika i navodi ih da neguju kulturu i toleranciju prema osobama sa invaliditetom i njihovu uspešniju socijalnu inkluziju. Projekat obuhvata zajedničke radionice učenika ove dve škole.
Sada su učenici dobili još jedan veliki uramljen plakat sa azbukom znakovnog jezika. Plakat je postavljen u hodnik kako bi svi učenici učili, uz pomoć učenika koji su vršnjački edukatori.
Na ovonedeljnoj radionici tema je bila predstojeće obeležavanje Dana tolerancije- 16. novembar. Naglašeno je da je tolerancija prihvatanje činjenice da ljudska bića, prirodno različita po izgledu, govoru, ponašanju, kulturi i tradiciji, imaju pravo da budu ono što jesu. Učenici su lične poruke izrazili svojim likovnim radovima koji će se uskoro naći na panou posvećenom ovom prazniku.
Radionicu su realizovali Olga Brdar, Danijela Merdović, Vesna Ungurović i Stevan Nestorov. Projekat sprovodi organizacija „Pomoć porodici“ uz podršku Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Foto