Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

IV festival „Roditeljstvo novog doba“

IV festival „Roditeljstvo novog doba“ 

Na IV festivalu „Roditeljstvo novog doba“ govorilo se o veoma značajnim temama, a sala je bila puna mladih ljudi i studenata Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Ispred naše organizacije o značaju prenatalnog razvoja govorila je pedijatar prim.dr sci. med Ljiljana Abramović Savić koja je istakla da deca počinju da uče i pre nego što se rode. Ona je govorila o značaju rane stimulacije razvoja kod dece. Zatim je logoped dr Violeta Nestorov govorila o nekonfliktnom vaspitanju dece i o uticaju medija i savremene tehnologije na razvoj govora. Ona je istakla štetnost preteranog izlaganja dece crtanim filmovima, video igrama i drugim sličnim sadržajima i predstavila najčešće poremećaje u rastu i razvoju današnje dece.
U ime domaćina, odnosno u ime opštinskog Centra za brigu o starima,deci i osobama sa invaliditetom "Novi Beograd" predavanje je održala direktorka Milka Milovanović-Minić. Zatim su govorili predavači iz organizacije „Roditeljstvo Novog doba”, Nadica Blažić iz Udruženja za pomoć samohranim roditeljima dece sa invaliditetom "Plava školjka", mr Tatjana Dražilović iz Centara za integraciju mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja "Zvezda”, zatim Marija Matić koja je govorila o novim generacijama koje dolaze i odrastaju uz internet i digitalne tehnologije.
Festival je okupio sjajne predavače, stručnjake u oblastima kojima se bave, a prisutni su mogli da dobiju dosta korisnih informacija koje će moći da iskoriste za lični i profesionalni razvoj. Pogledajte fotografije