Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Uručena nagrada za životno delo prof.dr Svetomiru Bojaninu

Свечано уручење награде за животно дело проф.др Светомиру Бојанину

 

У Народном позоришту у Београду, на сцени „Раша Плаовић“ је 23. фебруара 2020. године, уручена награда „Доситеј Обрадовић“ за животно дело проф. др Светомиру Бојанину, чувеном дечјем психијатру, лекару и хуманисти .

О делу лауреата проф. др Светомира Бојанина, говорила је проф. др Милица Пејовић Милованчевић, психијатар и директор Института за ментално здравље. Њен говор можете прочитати ОВДЕ.

Свечани програм започео је је свечаном песмом „Востани Сербие“ Варткеса Баронијана, написане на текст Доситеја Обрадовића, у извођењу Првог београдског певачког друштва којим је дириговала Светлана Вилић. Програм посвећен добитнику награде за животно дело водила је Рада Ђуричин, глумица и члан Управног одбора Задужбине „Доситеј Обрадовић“ према сценарију Марије Бишоф и у режији Иване Драгутиновић Маричић.

 Председник жирија за доделу награде „Доситеј Обрадовић“ за животно дело проф. др Војислав Јелић, прочитао је одлуку жирија за 2019. годину.

Проф. др Душан Иванић, председник Управног одбора Задужбине „Доситеј Обрадовић“ уручио је награду за животно дело проф. др Светомиру Бојанину. Проф. Бојанин се топлим и бираним речима захвалио Задужбини на награди за животно дело, као и својој породици и колегама на дугогодишњој подршци и сарадњи на очувању и унапређењу менталног здравља деце и одраслих.

Беседу  професора Бојанина у целини можете прочитати ОВДЕ.

Награду додељује Задужбина „Доситеј Обрадовић“ уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, а поштујући значај и домете овога признања.

FOTO ALBUM