Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

Za naš divan dan, ulepšali smo nekome dan

🥰Jedna lepa priča iz života🥰

Prošlo je 27 godina od osnivanja organizacije Pomoć porodici, a naš rođendan smo ove godine proslavili na drugačiji način. Tom prilikom smo ulepšali dan Milanu, Marku i njihovoj majci.
Milan je dečak koje nije uspeo “da se snađe u školi” (da dobije potrebnu podršku). Nikako nije išlo pisanje i računanje… U prvom razredu smo pomogli koliko smo mogli, ali je majka na kraju prvog razreda odlučila da ga prebaci u školu za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući stručnoj podršci Milan je počeo brzo da napreduje, a sada je završio peti razred sa odličnim uspehom. Pokazalo se da je to bilo dobro rešenje. Iako je preporučljivo da deca sa određenim teškoćama u učenju pohađaju redovne škole, od toga nema nikakve koristi ukoliko izostane stručna podrška i prihvatanje. Čak može da bude štetno za razvoj deteta, a što je veća potreba za podrškom detetu je teže. Sada u školi Milan ima svoje drugare, a omiljen je i među vršnjacima u ulici u kojoj živi.
👏👩‍👦‍👦U kontaktu sa majkom Mirom i njenim sinovima videli smo koliko se ona bori za njih, a oni joj vredno pomažu u kućnim poslovima. Zaista, ovo je jedan divan primer borbe, rada i međusobne požrtvovanosti ove porodice.
❤️Zbog toga smo odlučili da ih obradujemo pa smo svi zajedno išli u kupovinu. Kupili smo braći patike i garderobu po njihovom izboru. Deca su bila srećna, a mi smo uživali da ih gledamo kako se raduju. Ovom prilikom se zahvaljujemo gospođi Hofstetter iz Švajcarske na pomoći.