Помоћ породици

Невладина организација - основана 1993

O nama

     Pomoć porodici je jedna od najstarijih nevladinih humanitarnih organizacija u Srbiji, osnovana juna 1993. godine. Naša organizacija je započela rad uz blagoslov Njegove svetosti Patrijarha srpskog Pavla. Ostvarivanje cilja naše organizacije je omogućeno zahvaljujući velikom broju eksperata. Naš cilj je promocija zdravlja u porodici i društvu, kroz medicinske i psiho-socijalne programe. U svom radu Udruženje se rukovodi načelima humanosti i solidarnosti, poštujući pravila međunarodnog prava i unutrašnjih propisa iz oblasti zaštite porodice, žena i dece i osoba sa invaliditetom. Najuža oblast ostvarivanja ciljeva Udruženja je: porodično zdravlje, socijalno i medicinsko zbrinjavanje, edukacija, podrška deci sa smetnjama u razvoju. 
     Za 25 godina postojanja realizovani su mnogi projekti koji su uvek bili vezani za trenutne društvene potrebe, a posebno za medicinsku i humanitarnu pomoć stanovništvu u ratom zahvaćenim oblastima bivše Jugoslavije. 
Neki od njih su: Sistematsko praćenje zdravlja žena i dece u ratom zahvaćenim oblastima bivše Jugoslavije (medicinsko, psihološko i socijalno zbrinjavanje blizu 10000 dece i 3000 žena), Letnje škole, humanitarna pomoć izbeglicama i mnogi drugi projekti koji su bili podržani od strane Care Deutschland, Mahnwach i drugih organizacija. 

     Organizacija i dalje odgovara na potrebe porodica u riziku, kroz projekte koji se tiču unapređenja zdravih stilova života, društvene inkluzije, kroz pomoć porodicama u riziku i kroz zdravstveno, defektološko i porodično savetovalište. 
    Danas Pomoć porodici sprovodi programe koji podržavaju socijalnu inkluziju dece sa smetnjama i invaliditetom. Kroz razne projekte i akreditovane programe edukacije prošlo je više hiljada nastavnika, vaspitača, roditelja... Posebno zadovoljstvo nam predstavlja što smo više puta do sada isticali talente u populaciji mladih sa invaliditetom. Pomoć porodici je u okviru svoje filmske produkcije snimila nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Za ove filmove smo osvojili posebnu Plaketu za filmski opus o osobama sa invaliditetom. Ove filmove možete pronaći na našem sajtu ili Youtube kanalu. Posetite i našu zvaničnu 
Fejsbuk stranicu

     Pomoć porodici je registrovana za delatnost obrazovanja i izdavačku delatnost. Imamo akreditovane seminare i druge oblike edukacija. U okviru izdavačke delatnosti objavljujemo stručnu literaturu i literaturu za roditelje. 

     Nagrada grada Beograda za oblast obrazovanja, 2014. godine pripada autorima iz Pomoć porodici. Laureati ove nagrade su dr Ljiljana Abramović Savić, dr Violeta Nestorov i dr Stevan Nestorov. Ovo vredno društveno priznanje, koje nam je uručio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, odnosi se na aktivnosti koje su ostvarene u okviru projekta koji smo sproveli u parterstvu sa Ambasadom Finske, a aktivnosti su  delovale kako na grupaciju osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama, tako i na društvo u celini. 

   Dugogodišnji saradnik i predsednik Stručnog saveta organizacije "Pomoć porodici" je prof. dr Svetomir Bojanin, dečji psihijatar koji učestvuje u našim programima i projektima.

 

DONATE !

 

Od Vaše finansijske pomoći mogu se ostvariti programi koje sprovodimo (koji su zbog toga za roditelje i decu sa smetnjama u razvoju su besplatni). Ako želite da pomognete rad organizacije Pomoć porodici možete uputiti donaciju uplatom na sledeći račun:

 Primalac:  Udruženje Pomoć porodici, Beograd, Nušićeva 4/V

Svrha uplate: Donacija      Uplatite iznos koji želite

Tekući račun: 355-102614682

Za uplate iz inostranstva: International Bank Account Number IBAN: RS35 3550 0000 0200 7056 41 

  Pozivamo preduzeća i firme da potpišu sa nama Ugovor o donaciji ili sponzorstvu. Društvena odgovornost se ceni! Od svih nas zavisi ...

 

Dodatne informacije možete dobiti putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
prim.dr sci. med Ljilljana Abramović Savić,spec.pedijatar/ predsednik Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
dr Stevan Nestorov,defektolog/ potpredsedik Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
dr Violeta Nestorov,logoped / Project coordinator Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

 

Linkovi:

Video:

 Posetite stranicu Vodič za roditelje dece sa smetnjama